Sivut

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Retroilua

 photo IMG_20160722_000116_zpsiwrq0li4.jpg


Juodaan kotona aina suht isoista tuopeista/laseista ja mukana pyrimme pitämään aina vesipulloja, jotta muistettaisiin juoda tarpeaksi. Ennen vanhaan kaikilla tuntui olevan käytössä vaan semmoisia max. kahden desilitran vesilaseja. Koulussa pojilla oli tarjottimella aina neljä lasia, ettei tarvinnut kokoajan ravata hakemassa juotavaa. Itse taas kituuttelin, että sain sen yhden vaivaisen lasin juotua.
Olen ollut aina todella huono juomaan, se vaan unohtuu. Olen näin "aikuisiälläkin" saanut vielä kommentteja esimerkiksi veljeltäni joulupöydässä, :"Etkö sä ole vieläkään oppinut juomaan mitään ruoan aikana?".  Lautanen on tyhjä, mutta vesilasi edelleen koskematon.

Nykyään tilanne on kuitenkin pääsääntöisesti parempi. Vaikka vesi unohtuisi juoda ruoan aikana, juon sen ruoan jälkeen tai ainakin tarkkailen, että pari litraa tulisi päivän aikana täyteen. Vatsavaivojen ja fitnesshörhöilyn ansiosta on tajunnut kuinka tärkeää juominen on ja mihin kaikkeen veden juonti vaikuttaa. 

Pienenä paheena, olen aivan koukuttunut energiajuomiin.. toki niihin kalorittomiin. Mutta, ei ole hampaiden eikä elimistön kannalta se paras vaihtoehto. Rodeo light on vaan päivien pelastus.

Takaisin laseihin. Meillä on mökillä ollut aina juuri ne pikkuruiset vesilasit. Niitä kun ei ole jaksanut täytellä jatkuvasti, niin olemme käyttäneet kertakäyttö tuoppeja. Helppoja, eikä tarvitse tiskata. Laiskan lomalaisen unelma. Mutta eihän kertisastioista ole yhtä kiva juoda, kuin kunnon laseista.

Annan 75% tämän idean kunniasta miehelleni. Olin keräillyt Felixin maustekurkku purkkeja useamman kaappiin, kun halusin väkerrellä niistä jonkun kynttilähommelin. Mieheni kuitenkin ehdotti, jospa ne veisi vaan mökille juomalaseiksi. Ei haittaa vaikka menisi rikki ja juotavaa mahtuu tarpeeksi.

Sekä lapset ja miksipä ei aikuisetkin, voivat esimerkiksi mustasta teipistä askarrella omaan mukiinsa merkin tai kietoa oman värisen nauhan lasin ympärille ja näin isommassakin porukassa tunnistaa aina oman lasinsa. Jälleen tiskaaminen jää vähemmälle.
Me askartelimme juhannuksena niihin muovituoppeihin omat merkit mustalla teipillä, ja se osoittautui aikuisten kesken aika hauskaksi askartelu hetkeksi. Löytyi sydäntä, pyllyä, ristiä ym oman mukin merkkinä.

 photo IMG_20160721_235813_zpshfy21ccm.jpg

 photo IMG_20160721_235905_zpskxfxcyxq.jpg


 photo IMG_20160721_235704_zpsezshepso.jpg


Mieheni yritti kylläkin ottaa kunnian koko tästä retromuki/lasi villityksestä. Hän ei ollut mielestään missään törmännyt näihin retrolaseihin ja hänen mielikuvituksensa on vaan niin hyvä, että näitä ideoita vaan tulee. "Noitahan voisi koristella ja myydä ihan kaupassakin". Sain hetken todistella, että joka kauppa ja some pursuaa hienoja retrolaseja ja kaikenlaisia koristeellisia juomia niissä. Ei, et keksinyt tätä ideaa nyt ihan ensimmäisenä! :D

 photo IMG_20160721_235842_zpszj0gdbnf.jpg


 photo IMG_20160722_002525_zpsl7ubscoh.jpg


 photo IMG_20160722_000324_zpszrsyhci0.jpg



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti