Sivut

tiistai 19. heinäkuuta 2016

Mikä tekee sut onnelliseksi

 photo image.jpg1_zpsfqlsbjzr.jpg

Viime viikot ovat menneet jonkun synkän pilven alla ja kaikki on vaan tuntunut menevän päin seiniä. Avauduin tuttuun tapaan ystävälleni eräs päivä taas kuinka kaikki ärsyttää ja kiukuttaa. Sain kuitenkin herättävän kommentin, :"Linda, sä oot nyt viime päivät vaan valittanut ihan kaikesta. Pitäiskö tässä huolestua?". 

Vaikka olin kyllä tajunnut olevani jatkuvasti ärsyyntynyt, tajusin sen todella vasta kun joku muu sanoi sen ääneen. Mikään vakava asia ei todellisuudessa ole huonosti, ihan arkiset asiat vaan nyt tuntuivat kasaantuvan ja roimasti. Kun kaikki ärsyttää, on vaikea innostua mistään kivastakaan asiasta. Tuntuu, että pari viikkoa olen vain kiehunut.

Tuon ystäväni kommentin jälkeen muistin kuinka vihaan negatiivisia ihmisiä, varsinkin kun negatiivisuus on niin pirun tarttuvaa. En todellakaan halua jatkaa tätä olotilaa ja tähän vaan jotenkin uppoutuu.

Päätin tehdä listan kaikista asoista, jotka ovat tässä potuttaneet ja jokaiseen kohtaan keksin ainakin yhden ratkaisun, jotta asia ei enää ärsyttäisi niin paljoa.

Koska nämä minun potutuksen aiheet ovat hyvin arkisia ja yleisiä niin koin, että voin jakaa nämä ihan julkisesti :D


  • Mies. Se nyt tuntuu vaan kiukuttelevan kuin uhmaikäinen!
Pidä parisuhde keskustelu tuokio. Itseasiassa suoritin tämän muutama tunti sitten, ja hitto kuinka olo keveni ja mieli parani varmaan molemmilla. Aloittaminen on vaikeaa, mutta parisuhteessa täytyy vaan pystyä puhumaan niistä asioista mitkä ärsyttää. 
 photo 20160713_163132_zpsjthljuyl.jpg

  • Sotkuisuus
No tähän liittyy tuo edellinenkin :D En ole varmasti ainoa, mutta mieheni syö, löhöää, nukkuu ja sotkee kotona. Ei siivoa. Olen toki itsekkin huono antamaan mitään siivoushommia hänelle, koska saan todennäköisesti tehdä saman homman itse perässä. Nyt kuitenkin hänkin saa muutaman homman opetella. Tiedostan kuitenkin, että joudun suurimman osan hommista tekemään itse. Niinpä jaoin olohuoneen, makuuhuoneen, kylppärin, keittiön, parvekkeen ja eteisen siivouksen omille päivilleen. Kun yhtenä päivänä siivoaa vain yhden "huoneen", ei siivoamisurakka tunnu isolta ja paikat ei pääse kaatopaikka kuntoon. Toki perus astianpesukoneen ja keittiön ylläpito kuuluu jokapäiväiseen siivoukseen, mutta kun jokaisen huoneen siivoaa kerta viikkoon hieman perusteellisemmin, veikkaan että asuntomme pysyy paljon viihtyisämpänä. "Puhdas koti vetää puoleensa.."


  •  Nälkäkiukku ja epäterveellinen ruoka
Koska on ärsyttänyt eikä mikään ole oikein napannut, "food prep", jossa olen normaalisti kuningashyvä, on jäänyt totaalisesti. Ei ole muka kerennyt. Nyt täytyy skarpata ja tehdä molemmille ruuat aina 3-6 päiväksi valmiiksi. Nälkäisenä tulee kaupasta otettua todella typeriä ja helppoja valintoja, ja sitten on taas massu kipeänä. Rahaa kuluu paljon enemmän, kuin että tekisi hyvät ja maukkaat eväät. Tähän pitää nyt panostaa!
 photo IMG_20160719_112535_zpswx7eguin.jpg


  •  Aamut.
Mä en vain ole aamuihminen. Olen hemmetin kärttynen ja itsekäs aamusin. Voisin nukkua joka yö 14h putkeen, no problemo. Aikaa menee kuitenkin hukkaan ja veikkaan, että väsyneempi sitä vaan on tuommoisten 14h unien jälkeen ja selkä kiittää. Aamut pitää alkaa suunnittelemaan. Töitä ei mielellään ihan heti aamuun, mutta jotai muuta kuin sängyssä pötköttelyä. 
Tämä on vielä pienen pohdinnan alla, mutta tuumin jos alkaisinkin käymään suoraan herättyäni salilla. Kahvit illalla valmiiksi ja treenikamat kassiin. Aamulla vaan kahvi päälle, sumppi ja banaani nassuun ja silmät sikkurassa salille. Siellä saa olla kiukkunen ja ainakin siinä herää, eikä tarvitse loppupäivään miettiä missä välissä menee salille. Täytyy vaan ampasta suoraan sinne salille kun herätyskello soi eikä jäädä pohtimaan "pitäisikö mun nyt kuitenkin laittaa oma hyvinvointi edelle ja nukkua vielä pari tuntia" :D

 photo IMG_20160702_230759_zpsdtcgr24o.jpg



  •  Pääsykoe lukeminen
Tee lukusuunnitelma ja ALOITA! Myöskin pitää etsiä jokin hyvä hinta-laatu suhteen valmennuskurssi, mahdollisesti aikataulujen takia etäkurssi. Saa antaa suosituksia!

  • Negatiiviset ihmiset
Negatiivisuuden tarttuvuuden takia, koitan välttää ihmisiä joista tulee vaan enemmän huonolle tuulelle. Kaikki tietävät ihmisiä, joista vaan tulee hyvälle tuulelle ja jotka oikein huokuvat hyvää energiaa. Ja sitten on ne toiset, vastakohdat. Enemmän nyt siis vaan positiivista energiaa, muttei kuitenkaan mitään yli-iloisia ihmisiä, ne ne vasta ärsyttäviä on :'D

  • Päänsärky + selkä- ja niskakivut
Lääkäri ilmeisesti ehkä totesi minulla nenäpolyypin, joka on aiheuttanut paineen tunnetta ja kipuja päähän. Tauti siis ainakin wikipedian mukaan aiheuttaa pieniä hyvänlaatuisia kasvaimia poskionteloihin, jotka sitten saavat aikaan paineen tunnetta ym. Vuosaaren terveysasemalla oli lääkärin kanssa pienoinen kielimuuri niin en ole aivan varma diagnoosistani ja hoidosta. Jos paineen tunne ei tämän hetkisen lääkekuurin jälkeen ala helpottamaan, niin täytyy käydä yksityisella hoitamassa asia kuntoon. Tämän lisäksi niskani ja selkäni on aivan pirskatin jumissa, kiitos työasentoni ja erittäin heikon kehonhuollon. Lupasin jo hierojalleni (taas) alkaa käymään säännöllisesti hieronnassa eikä vaan silloin kun olen umpijumissa. Hieronnan lisäksi on nyt otettava rullailu, venyttely ja jooga säännölliseksi osaksi treenaamista. 

Siinäpä ne taisivat olla. Ihan vaan asioiden kirjallisesti läpikäyminen vei stressiä ja huonoa fiilistä pois. Ja monesti kuulee, että tavoitteet pitäisi kirjoittaa ylös paperille, jotta ne olisivat itselleenkin konkreettisia. Ehkä sitä pitäisi useammin kirjoittaa ylös, mikä kaikki ärsyttää :D

 photo tumblr_n4y3ndKWvb1tzc3cio1_500_zpsa4npyhyp.jpg




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti